"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Україні діють 30-50 рейдерських груп - експерт

Вівторок, 20 лютого 2007, 18:27

На сьогодні в Україні діють від 30 до 50 рейдерських груп.

Про це повідомив віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців з питань корпоративної безпеки Василь Крутов у вівторок на круглому столі з проблеми рейдерства.

За його даними, на сьогодні кількість незаконних захоплень підприємств в Україні досягла близько 3 тисяч.

"Рентабельність цього бізнесу становить сотні відсотків, тому мотивація займатися цією справою досить велика", - зазначив він.

Реклама:

За словами Крутова, результативність рейдерських атак на вітчизняні підприємства становить майже 90%, "тобто тільки 10% компаній, які стали цілями рейдерів, можуть більш-менш захистити себе".

При цьому він повідомив, що щорічний обсяг ринку поглинань в Україні, без урахування приватизації, оцінюється в розмірі близько 3 млрд. дол., причому частка недружніх поглинань становить від 60% до 70%.

За його словами, така невтішна статистика склалася через недосконалість законодавства, корумпованості судів і правоохоронних органів, слабкої участі держави і громадськості у вирішенні проблеми.

Як зазначив під час круглого столу президент Антирейдерського союзу підприємців Володимир Чміль, за 2005–2006 роки жодна людина в Україні не була притягнута "хоча б до адміністративної відповідальності" за рейдерство.

"Очевидно, боротьба з рейдерством гальмується чиновниками високого рангу, у владі", - вважає він.

На його думку, для вирішення проблеми, зокрема, необхідно ініціювати перевірку Генеральною прокуратурою всіх рішень судів, які стосуються корпоративних прав і можуть бути незаконними.

"Я можу надати для розгляду Генпрокуратурі вже 70 таких незаконних рішень судів", - сказав Чміль.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!