Ющенко поки не збирається віддавати трубу Путіну

П'ятниця, 2 лютого 2007, 15:40

Президент Віктор Ющенко вважає, що говорити про об’єднання видобувних і газо-транспортних активів Росії та України ще рано.

Про це Ющенко заявив на прес-конференції у п'ятницю, коментуючи заяву президента Росії Володимира Путіна про можливість такого об’єднання.


"Газо-транспортна система – це стратегічний актив України, об’єкт, відповідно до закону, над яким сформовано державну монополію і державне управління. Усе, що пов’язано з модифікацією моделі, потребує дуже пильного і обережного підходу", – сказав Ющенко.

Водночас він зазначив, що "сьогодні не ведеться змістовний діалог щодо параметрів, принципів та інших обставин формування відносин" в енергетичній сфері в Росії.

Реклама:

"Але сьогодні ще важко про це говорити, бо ще потрібно вести полеміку щодо принципів організації цих відносин, методів реалізації цих ініціатив", - додав президент.

Ющенко наголосив, що його позиція завжди буде формуватися на принципах реалізації українських національних інтересів.

Президент також зазначив, що відносини з Росією можуть бути перспективними в напрямку будівництва "нових потужностей, як транспортних, так і зберігання газу".

Ющенко зазначив, що існує багато проектів, які роками обговорювалися на рівнях бізнес-кіл, але не були доведені до логічного кінця. Серед них він назвав проект "Богоричани-Ужгород" та інші, які він назвав предметом спільних інтересів Росії і України.

Президент також підкреслив, що "по всьому масиву інтересів в енергетичній сфері мають бути проведені відповідні консультації та сформовані чіткі пропозиції з тих чи інших позицій".

Після цього, на його думку, має відбутися обговорення на високому рівні, "очевидно, РНБО, очевидно, за участі Верховної Ради, та будуть розглянуті всі питання".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!