Голубченко думає над новими тарифами на сміття

П'ятниця, 2 лютого 2007, 15:55

Київська міськдержадміністрація розглядає можливість створення муніципальної компанії з вивозу сміття.

Про це в п'ятницю заявив перший заступник голови Київської міськадміністрації Анатолій Голубченко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я вважаю, що мають бути альтернативні муніципальні всі види послуг, які можна надавати у випадку якоїсь кризи", – сказав Голубченко.

За його словами, для вивчення питання про створення муніципального підприємства з вивозу сміття Київській міськадміністрації необхідно буде 2-3 тижні.

Реклама:

Створити таке підприємство КМДА може або шляхом продажу своєї частки в підприємстві "Київспецтранс" і створенням нової компанії, або шляхом викупу "Київспецтрансу".

Разом з тим, відзначив заступник мера, ця компанія все одно не зможе повністю охопити всі обсяги по вивозу сміття з території Києва.

За словами Голубченка, більшість приватних компаній з вивозу сміття вже одержали від мерії компенсацію в сумі 3,5 млн. грн. для покриття різниці між фактичними витратами й існуючими тарифами.

Київська міськадміністрація також готує розпорядження про нові тарифи на вивіз сміття, згідно яким середня ставка буде складати близько 31 грн. за вивіз одного кубічного метра.

Водночас, дане розпорядження може бути затверджене тільки після того, як компанії-перевізники нададуть необхідні документи, підкреслив Голубченко.

Крім того, говорячи про сплату населення за спожиті послуги, заступник Черновецького відзначив, що в січні у КМДА не було проблем з оплатою за спожитий газ.

"Рівень оплати склав всього 53% (за новими тарифами), але немає проблеми ні по газу, ні по електроенергії, тому що вже більше грошей прийшло", – заявив він.

При цьому Голубченко також висловив упевненість, що "в лютому ще більше грошей прийде, і проблем буде ще менше".

"Так, ми ще не можемо направити гроші на ремонт, на заміну труб, але на газ уже вистачило", – додав перший заступник мера.

Голубченко також відзначив, що в лютому платіжки за житлово-комунальні послуги киянам прийдуть тільки за новими тарифами, причому з боргами за попередній місяць.

При цьому, за його словами, "уже почнуться судові позови до тих, хто може платити і не платити" за послуги ЖКГ за новими тарифами.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!