"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рейтинг найбільш нав'язуваних послуг від Костусєва

П'ятниця, 2 лютого 2007, 16:24

На сьогодні найбільша кількість порушень конкуренційного законодавства припадає на ринок житлово-комунальних послуг, транспортних послуг, платних послуг державних органів та ринок пального.

Про це заявив голова Антимонопольного комітету Олексій Костусєв під час інтернет-конференції на порталі Ліга.net, повідомила прес-служба АМКУ.

"Ринок житлово-комунальних послуг - головний біль. Завжди на ньому щось трапляється. Транспорт – постійні конфлікти, судові процеси, там завжди щось вигадують", – зазначив голова Комітету.

У якості прикладу Олексій Костусєв нагадав про боротьбу Комітету проти обов'язкового годування пасажирів у потягах.

Реклама:

"Це ж було. Перейшло у площину особистісних випадів. А є такі речі, про які більшість не знає. Припустимо, коли для державних вагонів вартість послуги одна, а для приватних – інша", - сказав голова АМКУ.

Також голова Комітету вказав на наявність таких випадків, як нав'язування платних послуг громадянам.

"Платні послуги органів влади – це постійний клопіт, тому що вартість завищується".

Олексій Костусєв нагадав, що нещодавно було скасовано вимоги МВС до власників транспортних засобів придбавати спеціальні вінілові утримувачі при отримуванні талону про державний технічний огляд, а також обов'язково купувати рятувальне покривало для попередження переохолодження та перегрівання потерпілих у ДТП. Окрім цього, бланк для складання іспиту на водійські права раніше коштував 60 грн., а тепер – близько 4 грн.

"До того ж, ми уважно відслідковуємо ринок пального. Крім того, що трапляються сплески, які в центрі уваги всієї країни, ми ведемо постійну роботу в регіонах. І виявляємо порушення, накладаємо штрафи, припиняємо антиконкурентні узгоджені дії. То там, то там домовляться, піднімуть штучно ціни на бензин то в одному регіоні, то в іншому", – підкреслив Олексій Костусєв.

Економічна Правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!