Міттал зібрався звільняти працівників за великі гроші

Понеділок, 19 лютого 2007, 10:44

Адміністрація комбінату "Міттал Стіл Кривий Ріг" пропонує грошові компенсації співробітникам, що згодні добровільно звільнитися.

Сума винагороди залежить від стажу і віку людей, які звільняються. Якщо робітнику більше 45 років і він проробив на "Криворіжсталі" 25 років, у якості відступних він може одержати 35 місячних зарплат, передає "Остров" за матеріалами газети "Дело".

З огляду на те, що середньомісячний заробіток на "Міттал Стіл Кривий Ріг" складає близько 2 тис. грн., середня сума бонусу за дострокове звільнення складе 50 тис. грн.

Як повідомлялося раніше, у планах власника комбінату мільярдера Лакшмі Міттала скоротити чисельність персоналу у 2007 році на 6 тис. чоловік (до 48 тис.). Фактично він за рік готовий витратити близько 300 млн. грн. на оптимізацію штату підприємства.

Реклама:

Оксана Мельник, керівник групи у зв'язках зі ЗМІ "Міттал Стіл Кривий Ріг", повідомила, що "програма зацікавленості працівників у добровільному звільненні" уже погоджена в цехах і відділах комбінату. Документ буде підписано і оприлюднено уже зараз.

Як стало відомо, положення програми "зацікавленості у звільненні" не поширюється на робітників основного виробництва молодше 40 років. Таким чином, власник найбільшого українського меткомбінату, очевидно, збирається закріпити в себе молоді і кваліфіковані кадри.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!