"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна виявилася європейським лідером у работоргівлі

Понеділок, 19 лютого 2007, 10:55

Україна, Бєларусь і Молдова стали основними постачальниками "рабів" до Європи.

До таких висновків прийшла Міжнародна організація з міграції (МОМ).

Сучасні работоргівці продають "живий товар" для важких робіт на фермах, змушують займатися проституцією і жебрацтвом, а також втягують у злочинний світ.

Раніше вважалося, що число жертв торгівлі людьми в Європі в цілому складає 200 тисяч чоловік на рік, однак тільки ці три країни разом з Румунією і Болгарією, за оцінці експертів, поставляють туди, як мінімум, 225 тисяч "рабів".

Реклама:

Експерти стверджують, що справжні масштаби торгівлі людьми в цих країнах набагато вищі, тому що жертви сексуальної експлуатації воліють не афішувати свої трагедії.

На думку МОМ, Україна, Бєларусь і Молдова приділяють недостатньо увагу боротьбі з організованою злочинністю і корупцією, які наживаються на нелегальній міграції і торгівлі людьми.

Напередодні український Департамент у боротьбі зі злочинами заявив, що в Україні у 2006 році виявлено 376 фактів правопорушень, пов'язаних з торгівлею людьми.

Міжнародна організація з міграції повідомляє, що у світі щорічно від двох до чотирьох мільйонів людей продаються і купуються в межах своїх держав, і приблизно 600-800 тис. переправляються до інших країн.

Обком

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!