ІСД Тарути-Гайдука й "Ґазмєтал" російського олігарха Усманова зіллються

Понеділок, 19 лютого 2007, 12:40 -

"Ґазмєтал" Алішера Усманова домовився про злиття з корпорацією "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД).

Про це повідомляє Лєнта.ру, з посиланням на газету "Вєдомості".

Компанії домовилися про об'єднання й проведення оцінки активів для визначення параметрів майбутньої угоди, пише газета з посиланням на свої джерела.

Гендиректор "Ґазмєталу" Максім Басов не виключив, що ці домовленості можуть стати першим кроком до об'єднання компаній.

Реклама:

"Ґазмєтал" випускає більше 6 мільйонів тонн сталі на рік, ІСД - більше 9 мільйонів тонн, але після модернізації вартістю 3 мільярди доларів, має намір до 2010 року збільшити випуск сталі до 18 мільйонів тонн.

Об'єднавшись, ІСД і "Ґазмєтал" змогли б обігнати по випуску сталі компанію "Сєвєрсталь" Алєксєя Мордашова.

"Вєдомості" пишуть, що якщо угода відбудеться, то основні акціонери ІСД Віталій Гайдук і Сергій Тарута зможуть одержати за активи ІСД лише 27 - 40% контролю в новому холдингу.

В ІСД входять більше 40 компаній в Україні та в інших країнах. Основний бізнес - виробництво сталі, прокату, труб та ін. Найбільші підприємства - Алчевський меткомбінат, Алчевський коксохімічний завод та ін. Виторг в 2005 році по МСФО склав 4,5 мільярди доларів, чистий прибуток - 390 мільйонів доларів.

Холдинг "Ґазмєтал" володіє Лебединським і Михайлівським ГЗК, а також "Уральскою сталью" і Оскольскім електрометалургійним комбінатом. Виторг за 2005 рік склав 120,6 мільярда рублів, чистий прибуток - 26,1 мільярда рублів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: