Складено список найбагатших грузинів планети. Васадзе оцінили майже як Ахметова

Понеділок, 19 лютого 2007, 13:26

Тбіліська газета Georgian Times опублікувала список найбагатших грузин планети, що серйозно відрізняється від даних Forbes.

На першому місці в списку найбагатших грузин виявився розшукуваний Генпрокуратурою Росії бізнесмен Бадрі Патаркацишвілі, якому видання "нарахувало" 12 млрд доларів, або майже 6 річних бюджетів країни.

Із громадян України в список потрапили Таріел Васадзе (5 млрд. доларів) і Давид Жванія (1 млрд. доларів), які зайняли 4 і 11 місця відповідно.

Також потрапили в список співак Валєрій Мєладзе (200 млн доларів, 37-е місце), футболіст італійського "Мілану" Каха Каладзе (40 млн доларів, 62-е місце), Міхаіл Мірілашвілі (500 млн доларів, 27-е місце), який сидить в петербурзькій в'язниці "Крєсти" і Темур Карчава (500 млн доларів, 25-е місце), який сидить у в’язниці "Лєфортово".

Реклама:

У списку присутні й дві жінки - Майя Рчеулішвілі (41-е місце), власниця великої будівельної організації зі станом в 100 млн доларів, і Лаура Гачава (52-е місце), яка володіє статками в 60 млн доларів.

Рейтинг найбагатших людей грузинського походження складений на основі даних, "забезпечених незалежними експертами й відомими бізнесменами, що зберегли анонімність".

Капітал найбагатших грузин відображає обсяги їхніх активів, борги, вартість бізнесів і акцій, якими володіють ці бізнесмени. У списку представлені грузини, які є громадянами Грузії, Росії, Туреччини, України, США, Ізраїлю, Австрії, Іспанії.

Видання попереджає, що список може містити неточності й погрішності, оскільки бізнес багатьох його учасників далеко не прозорий і не знаходить відбиття на фондових майданчиках і тому загальновідомі методи складання подібних рейтингів використані бути не могли.

ТОП-10 найбагатших грузинів за версією Georgian Times:

1) Бадрі Патаркацишвілі (Грузія) - 12 млрд доларів
2) Бідзіна Іванішвілі (Грузія) - 8 млрд доларів
3) Тургаі Джинер (Туреччина) - 7 млрд доларів
4) Таріел Васадзе (Україна) - 5 млрд доларів
5) Ніхат Ґоґеіті (Туреччина) - 4 млрд доларів
6) Ісмат Аджарі (Туреччина) - 3 млрд доларів
7) Темур Сепіашвілі (США) - 3 млрд доларів
8) Давід Якобашвілі (Росія) - 3 млрд доларів
9) Тенгіз Аршба (Росія) - 2,5 млрд доларів
10) Зураб Церетелі (Росія) - 2 млрд доларів

"Взгляд"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!