Житло для постраждалих від "Еліта-Центр" зведе Київміськбуд

Понеділок, 19 лютого 2007, 15:52

Холдингову компанію "Київміськбуд" визнано переможцем інвестиційного конкурсу з будівництва житла для постраждалих від афери "Еліта-Центр".

Відповідне рішення було прийнято в понеділок на засіданні інвестиційного комісії, до складу якої входять депутати Київради, представники головних управлінь, які займаються будівництвом та виділенням землі під забудову, а також представники інвесторів "Еліта-Центр".

Згідно з умовами конкурсу, холдингова компанія "Київміськбуд" побудує за адресами: пр. Героїв Сталінграду, 66, пр. Маяковського, 1/3 і на перетині вулиці Вірменської та Харківського шосе житлові будинки, 25% житлової площі яких буде безкоштовно передано постраждалим від діяльності інвестиційно-будівельної компанії "Еліта-Центр".

За інформацією виконувача обов’язків заступника голови КМДА Дениса Басса, у найближчий тиждень буде напрацьовано договір між будівельною компанією та столичною владою, а також видано відповідне розпорядження через міську адміністрацію, і вже наступного місяця "Київміськбуд" зможе розпочати зведення будинків.

Реклама:

Всього планується за цими адресами побудувати 47,5 тис. кв. м житла, а 25% буде передано постраждалим.

"Механізм (передачі) вже відпрацьований і буде презентований потерпілим на наступних зборах комісії", - сказав Басс.

В інтерв’ю журналістам він зазначив, що не розуміє, чому є протести з боку інвесторів відносно переможця інвестиційного конкурсу.

"Конкурс виграла холдингова компанія "Київміськбуд", яка 55 років перебуває на ринку України, яка побудувала тисячі великих об’єктів і сотні тисяч квадратних метрів житла. Тому кращого переможця ми й не могли собі уявити", - сказав Басс.

За його інформацією, "Київміськбуд" заручився та гарантував, що побудує зазначені будинки у визначені терміни, тобто не пізніше 3-х найближчих років. Але навіть цей термін компанія готова зменшити до 1,5 років.

Інший заступник голови КМДА Віталій Журавський, який також брав участь в засіданні інвестиційної комісії, повідомив журналістам, що на конкурс з будівництва житла, в тому числі для постраждалих від "Еліта-Центр", подали заявки кілька компаній. Водночас він підкреслив, що це мало відомі компанії, які не гарантують термінів та інших умов інвестиційного конкурсу. Крім того, "Київміськбуд" був єдиною компанією, який в своїх пропозиціях надавав 25% житла для постраждалих від афери "Еліта-Центр".

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!