"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На донецьких тортах пишуть непристойні слова і малюють Кушнарьова

Понеділок, 19 лютого 2007, 17:40

Клієнти, що замовляють ексклюзивні торти в Донецькому Булочно-кондитерському комбінаті, характеризуються великою фантазією і вигадкою.

Про це журналістам розповіли працівники комбінату, після прес-конференції голови правління ВАТ ДБКК Михайла Дьячкова.

За словами майстрів, які займаються прикрашанням тортів, виготовлених на замовлення, клієнти виявляють надзвичайну фантазію і вигадку. Так, наприклад, сьогодні потрібно зробити торт, на якому буде красивою в'яззю написано "Братку".

Але це не найцікавіший напис, виведений на торті. Так майстер, на ім'я Світлана розповіла, що бували випадки, коли на торті доводилося писати непристойні слова. Дівчина посоромилася відтворити хоча б частину з написаного, але зазначила, що це було "дуже непристойно".

Крім того, за словами Світлани, у замовленнях на виготовлення тортів, особливо у передвиборний період, часто фігурують політичні гасла. Їх зміст майстер теж залишила у таємниці. Може, теж непристойні?

Реклама:

Крім "графіті", замовники просять прикрасити замовлені ними торти творами образотворчого мистецтва. Одна фірма зі Слов'янська попросила зобразити на торті стодоларову купюру.

Але найоригінальнішим своїм виробом працівники і керівники Донецького Булочно-кондитерського комбінату вважають торт, замовлений кілька років тому для іменин тоді ще харківського губернатора Євгенія Кушнарьова. Харківські чиновники попросили зобразити картину Іллі Рєпіна (ні, не "Пріплилі"!) "Бурлакі на Волгє".

Баржа у виконанні донецьких кондитерів називалася "Харьков", а тягла її проти плину вся харківська обласна державна адміністрація на чолі з губернатором Кушнарьовим. Майстри, які написали цю картину олією на тісті, запевняють, що всі персонажі "картини" були цілком впізнавані.

"Остров"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!