Янукович перейнявся проблемами бомжів

Понеділок, 19 лютого 2007, 18:21

Кабінет міністрів затвердив план забезпечення соціального захисту бездомних громадян на 2007 рік.

Планом передбачається, що Мінпраці у першому кварталі 2007 року розробить проект Концепції соціального захисту бездомних громадян, повідомляє прес-служба Кабміну.

На основі концепції буде організовано роботу із соціального захисту бездомних – накопичення теплих речей, продуктів харчування, ліків для видачі їх бездомним в осінньо-зимовий період.

При місцевих держадміністраціях буде утворено координаційну раду з розв'язання проблем щодо надання всебічної допомоги бездомним громадянам.

Реклама:

До її складу увійдуть представники органів праці та соцзахисту населення, охорони здоров'я, внутрішніх справ і виконання покарань, працівники структурних підрозділів місцевих держадміністрацій з питань сім'ї, молоді та спорту, об'єднань громадян та спостережних комісій.

Активізується робота щодо запобігання випадкам незаконного відчуження житла одиноких непрацездатних громадян, передусім інвалідів. Зокрема, у разі потреби за бажанням одиноких людей їм буде надано постійний сторонній догляд або влаштовано їх до установ соціального обслуговування.

З метою сприяння реєстрації переважного місцезнаходження бездомних на місцях обов'язково створюватимуться центри їхнього обліку. За посвідченням про взяття на облік у такому центрі проводитиметься реєстрація та відновлення втрачених бездомним документів.

Для попередження росту кількості бездомних в Україні серед населення проводитиметься інформаційно-роз'яснювальна робота щодо застосування норм законодавства, якими регулюється порядок придбання, відчуження, оформлення та держреєстрації прав власності на нерухоме майно, права і обов'язки учасників відносин у сфері житлового права.

Впродовж поточного року Мінбудом розроблятимуться рекомендації з проектування житлових будинків з квартирами соціального призначення та забезпечуватиметься їх практичне впровадження.

На переконання уряду, прийнятий план заходів забезпечить комплексний підхід у вирішенні проблем бездомних громадян та їхньому соціальному захисті, попередить серед них бродяжництво та призупинить поширення бездомності в Україні.

"Українська Правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!