Індію визнали кращою у галузі мобільних комунікацій

Четвер, 15 лютого 2007, 10:21

Асоціація глобальних систем мобільних комунікацій (GSMA) присудила Індії головний приз за досягнення в галузі розвитку систем мобільного зв`язку, повідомляє новинне агентство IANS.

Нагороду вручили міністру зв`язку та інформаційних технологій Індії Даянідхи Марану на щорічному саміті GSMA, що проходить у Барселоні.

"Для нас велика честь одержати таку нагороду від Асоціації, яка об`єднує понад 700 операторів мобільного зв`язку всього світу. Індійське керівництво докладає багато зусиль для реформування політики у галузі мобільних комунікацій, і це повністю розуміють і схвалюють підприємства не тільки державного, а й приватного сектора. За останніми даними міністерства, оператори мобільного зв`язку, що діють по всій країні, щомісячно збільшують кількість своїх клієнтів на п`ять-шість мільйонів людей", - сказав Маран на прес-конференції після церемонії нагородження.

"Крім зусиль із залучення підприємств приватного сектора, уряд також прагне створити максимально сприятливі умови для розширення притоку іноземних інвестицій в цю галузь. Сьогодні ліміт на прямі іноземні інвестиції в компанії мобільного зв`язку розширений з 49% до 74%", - додав міністр.

Реклама:

За даними Асоціації мобільних операторів Індії, на кінець 2006 року кількість абонентів у країні збільшилася на 6,7 мільйона осіб - до 136 мільйонів. Для порівняння, в Китаї цей показник зріс на 5,9 мільйона чоловік - до 449 мільйонів.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!