Меркель та Алієв домовилися тягнути трубопроводи через Україну

Четвер, 15 лютого 2007, 11:18

Європейський союз сподівається підвищити енергетичну безпеку також за рахунок розширення співпраці з Азербайджаном.

Про це в середу в Берліні заявила канцлер Німеччини Анґела Меркель після зустрічі з азербайджанським президентом Ільхамом Алієвим.

Торкаючись нової концепції енергетичної безпеки, глава німецького уряду згадала і про Україну.

Меркель констатувала, що нині готуються до експлуатації нові трубопроводи через територію України в напрямку Польщі та через Грецію в напрямку Південносхідної Європи. На думку глави німецького уряду, це відкриває можливості для тіснішої співпраці з Азербайджаном.

Реклама:

Азербайджанський президент Ільхам Алієв також продемонстрував інтерес до розбудови співпраці з Європейським союзом передусім в енергетичній сфері.

Нагадаємо, що Азербайджан має великі поклади нафти та газу. Під час свого візиту до Берліну Алієв закликав німецький бізнес активніше вкладати гроші в азербайджанську економіку.

Меркель, у свою чергу, закликала Азербайджан інтенсивніше проводити реформи, що допомогло б покращити ситуацію з дотриманням прав людини й гарантувало б свободу преси.

Алієв запевнив, що впродовж наступних п’яти років його країна виконає всі зобов’язання, які вона взяла на себе в рамках європейської програми сусідства. Нагадаємо, що ЄС готовий надати сусіднім країнам мільярдну допомогу як винагороду за втілення реформ.

"Німецька хвиля"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!