Громадян Франції закликають не залишати країну через великі податки

Четвер, 15 лютого 2007, 15:27

Міністр фінансів Франції Тьєрі Бретон, виступаючи в четвер у французькому Сенаті, закликав не їхати із країни тих, кого не влаштовує високий прибутковий податок.

За його словами, у французів, які хочуть перебратися за кордон, щоб уникнути високих податків, "є всі підстави залишитися у Франції після набуття чинності 1 січня 2008 року "фінансового щита", який встановить "податкову стелю" для фізичних осіб.

У рамках цієї реформи максимальна ставка прибуткового податку встановлюється в розмірі 40%. Для фізичних осіб запроваджується "стеля" прямого оподатковування в розмірі 60% від доходів.

Згідно обнародуваним у середу в Сенаті даним, у 2005 році Францію покинули 649 чоловік, зобов'язаних платити "податок на багатство", у 2004 році - 568 чоловік.

Реклама:

"Саме із цієї причини я ініціював створення "фінансового прикриття", яке захистить платників податків від надмірних податків", - сказав міністр.

Серед тих, хто вирішив емігрувати із Франції в пошуках більш вигідного податкового режиму - один із найбагатших людей країни ветеран французького року Джонні Холідей, який, за даними ЗМІ, уже одержав громадянство Бельгії.

Намір рок-співака перебратися на проживання до сусідньої держави викликало жваву полеміку в політичних колах Франції.

РИА "Новости"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!