"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Німеччина: Будівництво Північно-Європейського газопроводу не спрямоване проти Польщі

Четвер, 15 лютого 2007, 19:25 -

Північно-Європейський газопровід (ПЄГ), будівництво якого буде вестися приватним консорціумом і за рахунок приватних інвестицій, не спрямований проти інтересів Польщі, заявив у четвер міністр економіки й технологій головуючої в Євросоюзі Німеччини Майкл Глос.

"Це не робиться проти інтересів Польщі. Концепція не в цьому, а в тому, щоб забезпечити зростаючі потреби країн Європи в природному газі", - сказав міністр журналістам у Брюсселі.

"Може бути, (на стурбованість Польщі) вплинуло те, що колишній уряд Німеччини створив враження в польського сусіда, а також у сусідів з Балтії, що ми зовсім не чутливі до їхніх заперечень", - помітив Глосс.

Говорячи про фінансування будівництва ПЄГ, він сказав, що в проект залучені дуже серйозні компанії й необхідності в інвестиціях з боку Європейського інвестиційного банку немає.

Реклама:

Будівництво першої нитки ПЄГ намічено завершити до липня 2010 року, а вивести обидві нитки газопроводу на проектну потужність в 55 мільярдів кубометрів - в 2013 році. Першу нитку ПЄГ передбачається вивести на проектну щорічну потужність 30 мільярдів кубометрів до 2012 року.

ПЄГ буде пролягати через територію ексклюзивних економічних зон Росії, Фінляндії, Швеції, Данії та Німеччини, а також по територіальних водах Росії й Німеччини.

РИА "Новости"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: