"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фінансування української армії в 2007 році збільшено майже на 40%

Середа, 14 лютого 2007, 16:50

На утримання і розвиток Збройних сил в 2007 році держбюджетом передбачено 8 млрд. 627,4 млн. грн., що на 37,5% більше витрат 2006 року, повідомляє в середу прес-служба Міністерства фінансів.

Збільшення витрат держбюджету 2007 на утримання ЗСУ враховує необхідність продовжити й прискорити їхнє подальше реформування і розвиток, сказано в повідомленні.

Так, на підвищення боєздатності української армії, на завершення розробок пріоритетних видів озброєння й військової техніки, їхню закупівлю й модернізацію витрати в порівнянні з 2006 роком збільшено на 845,7 млн. грн., або в 4 рази.

Грошове забезпечення військовослужбовців ВР, як і торік, повністю відповідає законодавчо встановленим нормам.

Реклама:

Зокрема, середній розмір грошового забезпечення старшого офіцера становить 2270 грн./мес., молодшого - 1425 грн./мес., прапорщика - 1125 грн./мес.

Звідси випливає, що диспропорція в грошовому забезпеченні військовослужбовців існує лише в нормативній базі, у створенні якої брали участь самі силові структури, сказано в повідомленні.

Цю диспропорцію уряд має намір виправити цього року в межах наданого держбюджетом-2007 Кабміну виключного права визначати умови грошового забезпечення військовослужбовців, осіб рядового й начальницького складу й упорядкування нормативної бази грошового забезпечення.

Зараз Міністерство фінансів здійснює аналіз стану грошового забезпечення військовослужбовців ВР із метою поетапного підвищення його рівня в межах можливостей державного бюджету, сказано в повідомленні.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!