"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українських горілчаників прокредитує Росія

Середа, 14 лютого 2007, 17:10

Концерн "Оверлайн", великий український виробник алкоголю, планує випустити в Росії трирічні облігації на суму 1 млрд. руб.

Відповідно до повідомлення, передбачуваний рівень прибутковості облігацій складе 12-13%.   

Організатором облігаційної позики виступить російський банк ВТБ 24, що входить до міжнародної банківської групу ВТБ.  

Прес-служба концерну зазначає, що метою планованого випуску облігацій є залучення фінансування для розвитку алкогольного бізнесу компанії на території РФ.

Реклама:

Зокрема, концерн має намір направити основну частину коштів від розміщення облігаційної позики на придбання одного з російських лікеро-горілчаних підприємств і розвиток системи прямої дистрибуції продукції концерну в Росії.  

Оборот концерну в РФ у 2006 році досяг 100 млн. дол.

Як повідомлялося, концерн "Оверлайн" у серпні 2006 року заявив про те, що розглядає можливість придбання лікеро-горілчаного заводу в Росії.   

Концерн "Оверлайн" створено у 1994 році. У складі об'єднання - ЗАТ "Перший лікерогорілчаний завод", Одеський завод шампанських вин (ТМ "Одеса" і   "L'оdеssіка"), торгові доми Golden Line (Україна) і "Мягков" (РФ).

Концерн оцінює свою частку на українському ринку алкогольних напоїв на рівні близько 8% у натуральному викладі і 9,5% - у вартісному. Продукція експортується більш ніж у 20 країн світу.       

"Інтерфакс-Україна"


 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!