Ющенко вимагає від Януковича терміново підвищити соцвиплати

Середа, 14 лютого 2007, 18:59

Глава держави призиває уряд у найкоротший термін розробити законопроект щодо підвищення мінімальної заробітної плати і прожиткового мінімуму.

Про це повідомив на брифінгу в середу заступник глави Секретаріату президента Віктор Бондар.

Бондар зазначив, що сьогодні простежується "загрозлива тенденція" у комунальній сфері: тарифи "стрімко зросли, збільшилися витрати кожної родини на їхню сплату".

"Ця тенденція надзвичайно загрозлива, і вона викликана неврахуванням пропозицій президента під час формування бюджету на 2007 рік. Я думаю, тепер ви розумієте, чому в грудні було таке протистояння, чому президент стільки підкреслював необхідність передбачити в бюджеті на 2007 рік компенсатори для населення на тарифи, що стрімко будуть збільшуватися в першому кварталі 2007 року", - сказав Бондар.

Реклама:

За його словами, сьогодні місцева влада виявилася в ситуації, коли тарифи збільшилися в кілька разів, а рівень соціального забезпечення залишився на рівні 2006-2005 років.

"На жаль, ця ситуація відбита в бюджеті 2007 року, і тому президент зараз очікує від уряду виконання і підготовки законопроекту, що дасть можливість поміняти соціальні виплати, підвищити виплати по мінімальній заробітній платі, по мінімальному прожитковому мінімумі для непрацездатних осіб", - сказав замголови Секретаріату президента.

Він нагадав, що під час бюджетного процесу за вимогою президента ВР прийняла постанову, відповідно до якого взяла на себе зобов'язання переглянути ці рівні мінімальної заробітної плати і прожиткового мінімуму у випадку, якщо бюджет буде виконуватися і дохідна частина буде виконана в запланованих обсягах.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!