"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Київський ринок "Петрівка" очистили від порнографії

Вівторок, 13 лютого 2007, 13:21

Працівники управління по боротьбі з торгівлею людьми в Києві на книжковому ринку Петрівка виявили 21 випадок поширення порнографії і затримали декількох її реалізаторів.

Як повідомляє Центр по зв'язках із громадськістю УМВС України в Києві, деякі з розповсюджувачів також займалися тиражуванням забороненої продукції.

Зокрема, взято під варту 35-літній жителя Броварів, який використовував своє робоче місце, як склад порнографії. Там було виявлено і вилучено 363 DVD і 187 відеокасет із записами порнографічного характеру, а також 162 обкладинки для дисків з порнозображеннями.

Слідчий відділ Оболонського райуправління порушив кримінальну справу. Установлено, що порноторговець втягнув у злочинний бізнес трьох киян. Усі вони вже затримувалися правоохоронцями за поширення продукції порнографічного характеру, у тому числі в поточному році їх штрафували за цей злочин.

За поширення порнографії передбачено до трьох, за тиражування - до п'яти років позбавлення волі.

Реклама:

Слідство виявило, що в більшості випадків оригінали порнографічної продукції надходили з Російської Федерації, а в Україні тиражувалися для роздрібного продажу.

Усю вилучену порновідеопродукцію направили до Експертної комісії з питань захисту суспільної моралі.

Як повідомляє Центр по зв'язках із громадськістю, протягом 2006 року на території київського книжкового ринку Петрівка було виявлено 109 випадків торгівлі порнографією.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!