Чубайс виявив у Росії дефіцит газу

Вівторок, 13 лютого 2007, 15:18

Дефіцит газу в Росії в 2007 році складе 4 мільярди кубометрів газу. Такі цифри втримуються у вперше затвердженому урядом газовому балансі країни, заявив глава РАО "ЄЕС Росії" Анатолій Чубайс.

За його словами, уже до кінця 2008 року дефіцит складе 8 мільярдів кубометрів, а вже через кілька років досягне 40 мільярдів кубометрів, передає Лєнта.ру.

При цьому Анатолій Чубайс заявив, що не знає, за рахунок чого можна буде покрити даний дефіцит.

Газ є одним з основних джерел РАО "ЄЕС Росії" для створення електроенергії. Чубайс не раз відзначав, що його компанія не може вводити нові потужності через недостачу газу.

Реклама:

Однак в "Газпромі", основному постачальнику палива на території Росії, говорять, що вільного газу немає й пропонують РАО "ЄЕС Росії" переходити на інші види сировини - вугілля або мазут.

Чубайс також відзначив, що ціна на газ усередині Росії на сьогоднішній момент занадто низка. Це не дозволяє "Газпрому" одержувати від поставок у Росії додатковий прибуток. РАО "ЄЕС Росії" уже кілька разів виступало за підвищення цін на газ до загальноєвропейського рівня.

Глава енергетичної компанії також виступив проти створення спільного підприємства найбільшого виробника вугілля в Росії компанії СУЕК й "Газпрому".

"Мені представляється не зовсім правильної ситуація, коли в "Газпрому" всі добре з нафтою, всі добре з нафтохімією, зі ЗМІ, з вугіллям тепер добре, і тільки з однією дрібною деталлю неважливо - з газом", - відзначив Чубайс. Сформовану ситуацію глава РАО "ЄЕС Росії" назвав "державним капіталізмом".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!