"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Закон проти Коломойського приймуть протягом місяця – Азаров

Понеділок, 12 лютого 2007, 10:20
Перший віце-прем'єр, міністр фінансів України Микола Азаров прогнозує прийняття Верховною Радою закону про акціонерні товариства протягом найближчого місяця.

"Зміни до закону будуть у найближчий місяць парламентом прийняті", - сказав Азаров в інтерв'ю журналістам у понеділок 12 лютого  у Києві.

Він відзначив, що законопроект перебуває "у стадії активної доробки". "Думаю, протягом сесії цей закон буде прийнятий. Думаю, що ми знайдемо взаєморозуміння із президентом", - підкреслив Азаров.

Закон про внесення змін у закон про господарчі товариства, що знижує планку кворуму для проведення загальних зборів таких суспільств, парламент прийняв 9 січня 2007 року.

25 січня 2007 року президент України Віктор Ющенко повернув його для повторного розгляду Верховною Радою.

Реклама:

Проектом законом передбачено, що якщо скликане у встановленому порядку загальні збори акціонерів не відбулися через неучасть у ньому необхідної кількості акціонерів, які володіють більше 60% голосів, перші наступні збори вважають правочинним при участі в ньому акціонерів, що мають більше 50% голосів.

Зниження кворуму означає, зокрема, що нинішній уряд зможе взяти контроль над найбільшою нафтовидобувною компанією України – "Укрнафтою", якою зараз керую промислово-фінансова група "Приват", одним із акціонерів якої є бізнесмен Ігор Коломойський.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!