Раді радять не "знижувати планку" зборів акціонерів

Понеділок, 12 лютого 2007, 12:47 -

Комітет Верховної Ради з питань економічної політики рекомендує парламенту підтримати пропозиції президента про відхилення закону "Про внесення змін до закону "Про господарчі товариства".

Як повідомляє інформаційне управління апарату ВР, Віктор Ющенко пропонує відхилити цей закон, оскільки, на його думку, запропоноване в документі зменшення до 50% кількості голосів акціонерів, необхідних для проведення загальних зборів, призведе до порушень інтересів учасників господарчих товариств, насамперед міноритарних, і створить додаткові можливості для переділу власності.

Як результат, з огляду на необхідність комплексного рішення питання діяльності акціонерних та інших господарчих товариств, комітет прийняв рішення рекомендувати ВР підтримати пропозиції президента і відхилити закон.

Нагадаємо, 25 січня президент Віктор Ющенко повернув до ВР даний закон.

Реклама:

9 січня Верховна Рада прийняла закон "Про внесення змін у Закон України "Про господарчі товариства" (про зниження планки кворуму проведення загальних зборів господарчого товариства)".

Законом передбачені зміни, відповідно до яких кворум для повторних зборів акціонерів знижується до 50%, якщо попередні збори не відбулися через неучасть у них необхідної кількості учасників-акціонерів, що володіють 60% голосів.

Перший раз президент ветував попередній закон про зниження кворуму до 50% 3 листопада 2006 року.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: