"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Газпром" набере мільярдних кредитів

Понеділок, 12 лютого 2007, 13:00

ВАТ "Газпром" має намір вийти у найближчі пару тижнів на ринок запозичень із метою залучення багатомільйонного кредиту, повідомляє агентство Thomson Financial.

"Газпром", крім того, видав банкам Morgan Stanley та Credit Suisse мандат на організацію випуску єврооблігацій на 2 млрд. дол., ціна розміщення яких може визначитися до кінця місяця, а потім ще одного випуску (через ABN Amro й Deutsche Bank) приблизно такого ж обсягу.

За даними агентства, надходження від розміщень можуть бути використані для фінансування купівлі компанією частки у проекті "Сахалін-2".

Наприкінці минулого року "Газпром" домовився з акціонерами "Сахаліну-2", найбільшого в Росії проекту СРП, про придбання у них 50%+1 акції оператора проекту - Sakhalin Energy Investment Company Ltd. за 7 млрд. 450 млн. дол.

Реклама:

Що стосується передбачуваного кредиту, то це буде перша позика після підвищення у грудні рейтингу "Газпрому" до рівня A3 за версією Moody's, і він може стати індикатором для прибутковості його запозичень, зазначає агентство.

Газета.Ru

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!