"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нацбанк не думає, що гривня девальвує в 2007

Понеділок, 12 лютого 2007, 13:12

Національний банк не бачить підстав для девальвації курсу гривні поточного року.

Про це повідомив перший заступник глави НБУ Анатолій Шаповалів у понеділок у Києві на третій щорічній Міжнародній конференції інвесторів, організованій компанією "Ренесанс Капітал".

"НБУ вважає безпідставними розмови про можливу девальвацію курсу в 2007 році", - сказав він.

При цьому Шаповалов зазначив, що на сьогодні резерви НБУ складають понад 22 млрд. 300 млн. дол., що перевищує монетарну базу і дозволяє фінансувати чотири місяці імпорту.

Реклама:

Перший замголови НБУ також пообіцяв лібералізацію Нацбанком валютного ринку і відзначив важливість прийняття закону про валютне регулювання.

Говорячи про перехід на монетарний режим інфляційного таргетування, Шаповалов відзначив необхідність створення відповідних умов для цього.

"Правління НБУ не підтримало цю пропозицію (про введення інфляційного таргетування) як передчасне для України... Перехід на інфляційне таргетування вимагає створення відповідних умов і, у першу чергу, законодавчого врегулювання, погоджених дій усіх галузей влади", - сказав він.

При цьому Шаповалов зазначив, що економічні суб'єкти України поки не готові відмовитися від валютного курсу як номінального якоря економічної стабільності.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!