Соціалісти хочуть спростити шлях цигарок до легень українців

Понеділок, 12 лютого 2007, 17:33 -

Народний депутат Михайло Мельничук (фракція Соцпартії) пропонує знизити ввізні мита і ставки акцизного збору на сигари, сигарилли і тютюн.

Відповідний законопроект народний депутат зареєстрував у парламенті.

Документ передбачає, що пільгова ставка ввізного мита на сигари і сигарилли складе 10% від їхньої митної вартості, але не менш EUR5/1000 шт. і повна - також 10% від митної вартості, але не менш EUR10/1000 шт., замість чинних пільгового і повного мита в розмірі EUR5/100 шт. і EUR10/100 шт. відповідно.

Законопроект також передбачає зниження пільгової ставки ввізного мита на жувальний і нюхальний тютюн з EUR2,5/кг до EUR1/кг і повної - з EUR5 до EUR2/кг.

Реклама:

Народний депутат пропонує знизити ставку акцизного збору на сигари і сигарилли з 20 грн за 100 шт. до 30 грн за 1000 шт., зберігши ставку акцизу у відсотках від продажів на рівні 8%.

Передбачається, що ставка акцизу на курильний тютюн складе 5 грн/кг замість діючих 10 грн/кг. Автор документа вважає, що зниження ставки акцизу і ввізного мита на сигари, сигарилли і тютюн дозволить зменшити контрабанду цієї продукції.

За даними автора законопроекту, на сьогодні загальний обсяг українського ринку сигар і сигарилл складає 7,5-10 млн шт., а тютюну - 15 тис. кг у рік. При цьому контрабандна продукція на ринку складає 6 млн шт. сигар і сигарилл, а також 9 тис. кг тютюну.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: