Київські тарифи перевірять аудитори

Четвер, 1 лютого 2007, 10:35

Робоча група Київської міської ради з вивчення обґрунтованості підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги вирішила провести аудит тарифів із залученням незалежної аудиторської компанії.

Таке рішення комісія ухвалила на своєму засіданні в середу, повідомляє proUA.

Група не визначила терміни, в які повинен бути проведений аудит.

При цьому керівник групи, перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко заявив, що на час аудиту повинні діяти підвищені тарифи.

Реклама:

Тим часом співголова групи, депутат Київради від фракції Блоку Юлії Тимошенко Олександр Клюс заявив, що на час аудиту повинні діяти старі тарифи. Група вирішила, що остаточно це питання вирішить сесія Київради.

Окрім того Голубченко заявив, що підгрупа, яка вивчала обґрунтованість підвищення тарифів щодо енергопостачальної компанії "Київенерго", тобто тарифи на гарячу воду і опалювання, зробила висновок, що вони обґрунтовані, проте їх можна знизити за рахунок держбюджету.

"Якщо сесія проголосує 400 млн. гривень, то ці тарифи будуть на ці 400 млн. знижені", - сказав Голубченко. Він припустив, що це зниження може бути орієнтовно на 20%.

Окрім того, за словами Голубченка, підгрупа, яка вивчає обґрунтованість підвищення квартплати, продовжить свою роботу до травня з тим, щоб розрахувати квартплату по кожному окремому будинку.

"Я задоволений (висновками робочої групи), для мене абсолютно ясно, що правда – посередині", - сказав Голубченко.

На засіданні групи були присутні всі її члени, окрім тих, які представляють опозицію, її єдиним представником був Клюс.

Як повідомлялося, раніше Київська міська рада продовжила до 31 січня роботу своєї робочої групи з вивчення обґрунтованості підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги в 3,4 разу з грудня 2006 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!