"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Семенюк сподівається отримати 2 млрд. грн. за 10% "Укртелекому"

Четвер, 1 лютого 2007, 12:45

Голова Фонду держмайна України Валентина Семенюк вважає, що продаж 10% акцій "Укртелекому" може принести державі до 2 млрд. грн.

Про це вона сказала в інтерв’ю "Экономическим известиям", передає proUA.

"Якщо ми продамо до 10% акцій "Укртелекому", то, за приблизними прогнозами, можемо отримати до 2 млрд. грн.", - сказала вона.

При цьому Семенюк не змогла спрогнозувати, скільки держава може отримати від продажу акцій ВАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ).

Реклама:

"З цим об’єктом складніше. Річ у тому, що, визначаючи прогнозну вартість акцій по ОПЗ, потрібно спочатку вивчити ціну на газ. Тиждень тому я зустрічалася з росіянами. Вони пообіцяли надати мені реальні прогнозні розрахунки за ціною газу до кінця року. Ось тоді я зможу зіставити всі дані і сформулювати імовірну ціну на акції ОПЗ", - сказала Семенюк.

При цьому Семенюк зазначила, що з урахуванням сьогоднішніх цін на газ ціна акцій ОПЗ буде в межах,5-2 млрд. грн.

Семенюк також повідомила, що ФДМ планує 21 лютого дати оголошення про продаж на фондових біржах по 10% акцій ВАТ "Укртелеком" і ВАТ "Одеський припортовий завод".

Нагадаємо, Фонд державного майна пропонував продати на міжнародних фондових біржах 32,8% акцій ВАТ "Укртелеком" і 34,6% акцій ВАТ "Одеський припортовий завод".

При цьому Фонд пропонував закріпити в державній власності по 50% плюс одна акцій ВАТ "Укртелеком" і ВАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ). Також 5,4% акцій ОПЗ пропонується для пільгового продажу.

У зв’язку з цим ФДМУ послав лист на ім’я прем’єр-міністра, в якому виклав свої пропозиції щодо розділення акцій ВАТ "Укртелеком" і ВАТ "Одеський припортовий завод" для продажу в разі підписання президентом Закону України «"Про внесення змін до деяких законів України" (Постанова ВРУ № 580), яким знімається заборона на приватизацію цих об’єктів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!