АМКУ розглядає скаргу підприємств Бойка та Тарути на комбінат Смарт-групп

Четвер, 1 лютого 2007, 16:22

Антимонопольний комітет розглядає скаргу Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча та Алчевського меткомбінату на Інгулецький ГЗК у зв’язку зі стрімким зростанням цін на залізорудний концентрат.

Про це "Економічній Правді" повідомили в прес-службі АМКУ.

"Дійсно, така скарга в АМКУ є. Факт стрімкого підвищення цін на залізорудний концентрат із травня минулого року підтверджується", — заявив голова Антимонопольного комітету Олексій Костусєв під час інтернет-конференції на ЛІГАБізнесІнформ.

Олексій Костусєв пояснив: "У цьому зв’язку ми порушили справу та проводимо розслідування. Сьогодні у цій справі в якості відповідача притягається Інгулецький ГЗК і група фірм-посередників. На жаль, залізорудний концентрат з Інгулецького ГЗК потрапляє на меткомбінат Ілліча, Алчевський меткомбінат, "Запоріжсталь" та інші підприємства не прямо, а через ланцюжок посередників, в результаті чого ціна, за якою комбінати отримують концентрат, у 1,5-2 рази вища за відпускну ціну виробника концентрату — Інгулецького ГЗК".

Реклама:

Враховуючи, що на зазначеному ринку Інгулецький ГЗК домінує, подібна ситуація, за словами Голови Комітету, є неприпустимою і може розглядатися як порушення конкуренційного законодавства.

ВАТ "Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат" (м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область) — найбільше в Україні підприємство з виробництва залізорудного концентрату. Воно належить українській ФПГ Смарт-групп, власником якої є російський бізнесмен Вадім Новінскій.

Алчевський меткомбінат належить групі "Індустріальний Союз Донбасу", власником якої є український бізнесмен Сергій Тарута. Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча належить українському бізнесмену, нардепу від СПУ Володимиру Бойку.

"Економічна Правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!