Семенюк повернули 50% +1 акцію НЗФ

Четвер, 1 лютого 2007, 19:17

Вищий господарський суд зобов'язав Укрсоцбанк перевести пакет 50%+1 акція Нікопольського заводу феросплавів на рахунок Фонду державного майна.

Про це йдеться у повідомленні ФДМ.

Відповідно до повідомлення, Вищий госпсуд 1 лютого задовольнив касацію ФДМ на рішення Апеляційного госпсуду Києва, що 23 жовтня 2006 року визнав промислово-фінансовий консорціум "Придніпров’я" (Дніпропетровськ) сумлінним отримувачем 50% +1 акція НЗФ і заборонив Укрсоцбанку перерахувати даний пакет акцій без згоди "Придніпров’я".

"Вищий господарський суд визнав право власності на пакет акцій ВАТ "Нікопольський завод феросплавів у розмірі 50% +1 акція статутного фонду за державою і зобов'язав хранителя акцій Укрсоцбанк перевести ці акції на рахунок у цінних паперах ФДМ" - йдеться в повідомленні Фонду.

Реклама:

22 вересня 2006 Госпсуд Києва визнав "Придніпров’я" сумлінним отримувачем 50% +1 акція НЗФ і відхилив позов ФДМ до " Придніпров’я" про витребування даного пакета акцій НЗФ, 23 жовтня 2006 це рішення залишив у силі Апеляційний госпсуд Києва.

Кабмін у судах виграв позов про незаконність приватизації НЗФ, і зараз йде процедура повернення у держвласність 50%+1 акція, які раніше належали концернові " Придніпров’я".

Зараз ці акції в Укрсоцбанку, який виконує функції хранителя.

Під контролем "Інтерпайпа" (який контролює "Придніпров’я") знаходиться близько 73% акцій НЗФ, група Приватбанку контролює близько 26% акцій підприємства.

У травні 2003 року ФДМ продав " Придніпров’я" 25% акцій НЗФ за 205 млн. гривень, у серпні 2003 року - ще 25%+1 акцію заводу за 205,5 млн. гривень.

Обком

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!