"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ахметов взявся за створення медіа-холдингу

Вівторок, 9 січня 2007, 15:24

Компанія Рината Ахметова "Систем Кепітал Менеджмент" може створити медіа-холдинг.

"Нам дуже цікавий медіа-бізнес, від друкованих ЗМІ до телебачення. Ми зараз аналізуємо, чи зможемо ми з тих активів, які в нас існують (видавнича група Сьогодні, ТРК Україна), створити медійний холдинг", - повідомив в інтерв'ю Діловому журналу генеральний директор СКМ Олег Попов.

За його словами, нові придбання "у короткостроковій перспективі" у сфері медіа компанія не планує.

"Існуючі пропозиції на ринку значно переоцінені їхніми нинішніми власниками. Поки ми зосередили нашу увагу на розвитку ЗМІ, які вже входять у групу СКМ", - сказав Попов.

Керівник компанії також відзначив, що керівництво СКМ пов'язує майбутнє з розвитком сфер фінансів і телекомунікацій, тоді як зараз індустріальний бізнес дає 90% виторгу Групи СКМ, інші активи - лише 10%.

Реклама:

"Ми хочемо, щоб протягом найближчих п'яти років частка постіндустріальних напрямків - фінансів, телекомунікаційного й інших - виросла до 30%", - сказав Олег Попов.

"При цьому в нас глобальні плани по розвитку металургії й енергетики, свою присутність на нових ринках ми плануємо нарощувати ще швидше", - додав він.

Як відзначив Олег Попов, зараз холдинг Метінвест розглядає варіанти придбання прокатних потужностей за кордоном. Говорячи про банківський бізнес Ахметова, Попов сказав, що "Перший український міжнародний банк" і "Донгорбанк" не будуть зливатися. Попов також спростував слухи, що СКМ зацікавлений у купівлі "Укрнафти".

За матеріалами "Української Правди"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!