У Білорусі зробили крок до конфіскації російської нафти

Неділя, 7 січня 2007, 00:37 -

Білорусь заявляє про виявлений факт транспортування російської нафти без сплати мита. Про це повідомляє сайт Білоруського телеграфного агентства з посиланням на прес-службу Державного митного комітету Білорусі.

За інформацією прес-служби, російська компанія "Транснєфть" у порушення чинного законодавства перемістила через митний кордон Республіки Білорусь для наступного транзиту в треті країни з використанням магістральних нафтопроводів товар "нафта сира" без митного декларування й сплати відповідного мита.

По факту виявленого порушення відносно президента ВАТ "Акціонерна компанія по транспорті нафти "Транснєфть" Вайнштока С.М. 5 січня 2007 року Гомельською митницею складено протокол про адміністративне митне правопорушення по частині 1 ст.193 Кодексу Республіки Білорусь про адміністративні правопорушення ("Недекларування або недостовірне декларування товарів і транспортних засобів"). Копія протоколу спрямована в офіс компанії.

Нагадаємо, відповідно до рішення уряду Білорусі із 1 січня 2007 року провадиться митне оформлення нафти, ввезеної з Російської Федерації й переміщуваної транзитом по митній території Білорусі магістральним нафтопроводом.

Реклама:

Також установлена ставка мита на переміщення нафти через білоруську територію по магістральних нафтопроводах у розмірі $45 за 1 т.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: