"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Volvo може виплатити українцеві більш ніж 43 млн. доларів

Середа, 31 січня 2007, 11:10

Компанія Volvo Car Corp може розглянути можливість виплати українцеві Сергію Коваленку компенсації у розмірі 43 млн. доларів за ушкодження, заподіяне йому під час аварії.

Менеджер відділу у зв’язках із мас-медіа Volvo Car Corp. Катаріна Паулссон повідомила, що якщо Верховний суд прийме рішення на користь Коваленка, то в компанії не виключають можливості вирішення питання про виплату компенсації.

При цьому Паулссон відзначила, що в компанії наразі якоїсь чіткої позиції за позовом Коваленка в обставинах, що склалися, не виробили.

"Ми поки що не отримали документів з Верховного суду і Вищої ради юстиції. У такій ситуації ми ще не знаємо, що робити, якщо українські інстанції будуть на стороні Коваленка. Ми вирішуватимемо, чи подаватимемо апеляцію або ж виплатимо гроші", - заявила Паулссон.

Реклама:

Нагадаємо, що Коваленко подав касацію до Верховного суду, а також написав заяви у Вищу раду юстиції і в профільний комітет Верховної Ради, в яких вимагав оцінити правомірність рішення кримського апеляційного суду про скасування попереднього рішення суду про сплату відшкодування у розмірі 50 мільйонів доларів.

У своїх заявах, направлених у Вищу раду юстиції і профільний комітет ВР, Коваленко, серед іншого, зазначив те, що "справа, що складається з 10 томів, була розглянута і рішення щодо нього ухвалене протягом години", а також на факт родинних зв’язків засновника кримської юридичної компанії, адвокати якої були найняті для захисту інтересів Volvo, і голови Апеляційного суду Криму.

Судову тяганину з автовиробником підприємець Сергій Коваленко почав дев’ять років тому, коли отримав численні травми, потрапивши в аварію на новому автомобілі Volvo, який рекламували тоді як найбезпечніший. За словами потерпілого, на момент зіткнення в машині не спрацювали ні ремені, ні подушки безпеки. Після отриманих пошкоджень Коваленко став інвалідом 2-ої групи.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!