Кабмін пропонує "Газпрому" переглянути газові домовленності?

Вівторок, 30 січня 2007, 10:30
Кабінет міністрів України пропонує російському ВАТ "Газпром" відмовитися від ринкових розрахунків за газ, уведених після зміни влади у 2005 році.

Учора віце-прем'єр Андрій Клюєв повідомив, що український уряд направив "Газпрому" пропозицію про передачу Україні додаткових 30 млрд кубометрів газу в рахунок оплати за транзит російського палива. Експерти вважають, що "Газпром" відповість відмовою, однак у ході переговорів Кабінет міністрів може домогтися від російської монополії ряду поступок.

Учора віце-прем'єр Андрій Клюєв, виступаючи на міжнародному енергетичному форумі в Брюсселі, повідомив: "Ми зараз ведемо переговори з "Газпромом" про те, щоб повернутися до договорів, які були підписані у 2002-2004 роках. Колишні домовленості по газу набагато вигідніші для України".

Нагадаємо, що в ході Всесвітнього економічного форуму в Давосі прем'єр-міністр Віктор Янукович допускав можливість відновити колишні газові угоди з Росією.

У прес-службі ВАТ "Газпром" учора не стали коментувати заява пана Клюєва, підтвердивши лише, що компанія одержала таку пропозицію від українського уряду.

Реклама:

Як розповідає джерело з апарату Андрія Клюєва, пропозиції були передані "Газпрому" на початку 2007 року. Відповідь 'Газпрому' очікується наприкінці лютого.

Нагадаємо, що до 2006 року між Україною й Росією діяла угода, відповідно до якого ВАТ "Газпром" платив близько 30 млрд кубометрів газу в рік за транзит 120-125 млрд кубометрів газу через територію України.

За матеріалами kommersant.ua

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!