"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Черновецький дозволив платити за старими тарифами?

Вівторок, 30 січня 2007, 11:56

Київська міськдержадміністрація негласно доручила ЖЕКам збирати плату за комунальні послуги за старими тарифами через масові неплатежі.

Про це у вівторок повідомляє газета "Дело".

"До мене в квартиру в суботу вранці постукалася дворничка і поцікавилася, чи платив я за компослуги по нових тарифах. Я відповів, що поки ні. У відповідь жінка запропонувала внести виправлення в квитанцію з новими тарифами й оплатити по старих ставках", - розповів один з киян.

За його словами, у той же день йому принесли виправлену платіжку, скріплену печаткою ЖЕКу і написом "виправленому вірити".

Реклама:

Керівник ЖЕКу №1008 столиці, що обслуговує в тому числі і будинок вищезгаданого киянина, проведення "угод" з мешканцями категорично заперечує. "Я не хочу розмовляти, такого немає", - сказала начальник.

В інших ЖЕКах столиці також заперечують можливість подібного компромісу. Бухгалтер ЖЕКу №512 завірила, що не має права вносити зміни в квитанції по оплаті послуг ЖКГ.

"Ми не маємо права такого робити. Я можу замінити квитанцію, якщо мешканець її втратив, але там все одно буде стояти сума оплати по нових тарифах. Мені відомо, що відділення Ощадбанку можуть приймати платежі по старих тарифах, але ми такого не робимо", - сказала вона.

За словами бухгалтера, незважаючи на масове оформлення киянами субсидій, відсоток оплати у порівнянні з іншими місяцями залишається на надзвичайно низькому рівні - 15-20%.

У свою чергу голова постійної комісії Київради з житлово-комунальних питань, депутат від БЮТ Олександр Клюс підтверджує наявність негласних домовленостей між Київською держадміністрацією і керівниками ЖЕКів.

"До мене також звертаються люди з "переробленими" квитанціями. Це свідчить про те, що, оскільки кияни майже не платять по нових тарифах, а розраховуватися з комунальними підприємствами якось треба, було придумано переробити квитанції", - сказав Клюс.

Він запевняє, що кияни повинні платити тільки за старими тарифами, оскільки вони на сьогоднішній день є дійсними.

"Ми проаналізували багато документів, у тому числі заяви міністра юстиції Лавриновича, і дійшли висновку, що з юридичної сторони на сьогоднішній день у Києві залишаються дійсними старі тарифи. Оскільки їх ніхто не скасовував", - зазначив Клюс.

У самій КМДА існування "виправлених" квитанцій заперечують. Однак ніхто конкретно ситуацію, що склалася, коментувати не погодився.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!