"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тепер за самозахоплення землі можуть посадити

Вівторок, 30 січня 2007, 19:47 -

Президент Віктор Ющенко підписав зміни до закону про посилення відповідальності за самовільне захоплення землі.

Про це повідомили в прес-службі глави держави.

Зокрема, у Кримінальний кодекс внесена нова стаття, якою пропонується запровадити штраф від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців за самовільне захоплення земельної ділянки, яким нанесена шкода її законному власнику.

Статтею також передбачено, що самовільне захоплення земельної ділянки раніше судимою людиною за злочин, передбачений цією статтею, або групою осіб, або щодо земельних ділянок особливо цінних земель, земель в охоронних зонах, зонах санітарної охорони, санітарно-захисних зонах або зонах особливого режиму використання земель карається позбавленням волі від двох до чотирьох років.

Реклама:

Самовільне будівництво на самовільно зайнятій ділянці, що завдало значної шкоди власнику, карається штрафом від трьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Самовільне будівництво на самовільно зайнятій земельній ділянці особливо цінних земель або зроблено особою, раніше судимою за такий саме злочин, карається позбавленням волі на строк від одного до трьох років.

Закон набуває чинності від дня його опублікування.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: