Кремль звинуватив ще одну іноземну нафтову компанію в "екологічних порушеннях"

Понеділок, 29 січня 2007, 12:43

Кремль звинуватив ще одну іноземну нафтову компанію в "екологічних" порушеннях, що може привести до перегляду контракту на мільярд доларів.

Про це повідомляється в статті The Wall Street Journal.

"Одного чудового дня західні інвестори можуть усвідомити, що фантастичні прибутки в Росії - це занадто добре, щоб бути правдою", - пише The Wall Street Journal.

Цього разу в заподіянні екологічного збитку на Харьягинськом нафтовому родовищі в Арктиці звинуватили французьку компанію Total.

Реклама:

Total належить 50% акцій проекту (40% володіє норвезька Norsk Hydro, інше належить менш великій російській фірмі).

"На відміну від грудня, коли був переглянутий контакт Royal Dutch Shell по "Сахаліну-2", зараз Москва не потрудилася підрядити для брудної роботи справжнє агентство по захисту навколишнього середовища. Замість цього в понеділок обвинувачення злетіли з вуст Сєргєя Стєпашина, глави федеральної Рахункової палати", - говориться в статті.

За повідомленнями російських ЗМІ, Стєпашин не втрачав часу даром і назвав щиру причину невдоволення Кремля Total: перевищення строків і недосягнення проектних показників приводять до недонадходження доходів у бюджети РФ.

Нагадаємо, що Харьяга - це один з небагатьох енергетичних проектів у Росії, не контрольованих російською компанією, і Total, мабуть, представляється легкою здобиччю.

"Іноземні інвестори в Росії ніколи не були ідеальними лобістами прав приватної власності й інших інститутів демократії й вільного ринку, з огляду на те, як вони наживали добро на економіці Дикого Сходу країни. Тепер вони трохи краще розуміють, що почував Ходорковський", - резюмується в статті.

Inopressa.ru

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!