"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нову роздрібну ціну на паливо визначать 2 лютого

Понеділок, 29 січня 2007, 17:17

Відповідно до повідомлення з Міністерства палива й енергетики, 2 лютого відбудеться засідання експертно-аналітичної групи з питань функціонування ринку нафти, нафтопродуктів і розвитку нафтопереробної промисловості.

Головною темою засідання стане питання затвердження методики оцінки об'єктивності роздрібних цін на паливо й формат публічного бюлетеня.

На минулому засіданні експертно-аналітичної групи 17 січня був презентований перший інформаційний бюлетень секретаріату групи, у якому виписаний аналіз ситуації на ринку нафтопродуктів за останній місяць (з 12 грудня 2006 року по 12 січня 2007 року).

У бюлетені був уперше застосований алгоритм оцінки об'єктивності роздрібних цін, вироблений секретаріатом експертно-аналітичної групи й погоджений з операторами ринку нафтопродуктів.

Реклама:

У повідомленні вказується, що розроблена методика враховує світові ціни на нафту й нафтопродукти, курси валют, а також "достатній рівень рентабельності" для всіх учасників ринку.

Секретаріат групи кожні 10 днів місяця на підставі аналізу ринку за попередніх 30 днів буде розраховувати економічно обґрунтовані ціни на бензин і дизпаливо й доводити їх до трейдерів і виробників.

Учасники ринку, у свою чергу, будуть корегувати фактичні ціни на паливо у випадку їхнього відхилення від економічно обґрунтованих цін більше, ніж на 1,5% у ту чи іншу сторону.

Нова методика розрахунку економічно обґрунтованих цін на паливо діє із січня поточного року.

Ukroil

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!