Ахметов обговорив з керівництвом Нью-йоркської біржі організацію своїх IPO

Понеділок, 29 січня 2007, 17:40

Український бізнесмен Ринат Ахметов обговорив з керівництвом Нью-йоркської фондової біржі (New York Stock Exchange, NYSE) організацію IPO (первинна публічна пропозиція акцій) своїх підприємств.

"Мій бізнес оцінили в 11,8 млрд., а я вважаю, що більше, а хтось вважає, що менше. Щоб не гадати, треба вийти на біржу й біржа дасть реальну ринкову вартість і СКМ ("Систем Кепітал Менеджмент"), й іншим компаніям. Україні це потрібно - щоб ми виходили на IPO, і тому ми сьогодні зустрічалися", - сказав Ахметов в інтерв'ю журналістам у Давосі в п'ятницю.

Він відзначив, що зустріч "пройшла позитивно".

СКМ володіє активами в металургійній, машинобудівній, енергетичній, вугільній, телекомунікаційній, банківській, страховій, медіа й інших сферах економіки. В 2005 році компанія почала реструктуризацію активів групи по напрямках діяльності.

Реклама:

Ахметову належить 90% акцій ЗАТ "СКМ", а 10% - його дружині.

Першим на IPO серед підконтрольних СКМ структур може вийти холдинг "Метінвест", що поєднує гірничо-металургійні активи. Генеральний директор холдингу Ігор Сирий повідомив про плани завершити в 2007 році формування структури "Метінвест" для виходу IPO.

UABanker

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!