Костусєв хоче створити у себе департамент по закупівлях

Понеділок, 29 січня 2007, 19:48

Для ефективного здійснення контролю за держзакупівлями необхідно створити спеціальний департамент у складі Антимонопольного комітету України.

Про це заявив Голова відомства Олексій Костусєв, повідомила перс-служба АМКУ.

"На сьогодні до координації та контролю закупівель за державні кошти залучені співробітники інших підрозділів Комітету, що не найкращим чином відображається на основних напрямках роботи, - підкреслив голова Антимонопольного комітету.

Згідно останніх змін до законодавства, яке регулює закупівлі за державні кошти, з 12 березня почне функціонувати Міжвідомча комісія у складі представників Рахункової палати (1), ДержКРУ (1), Держказначейства (1), Антимонопольного комітету (1), Міністерства економіки (1), профільного комітету ВРУ (3) та Тендерної палати (3), яка створена з метою забезпечення прозорості та відкритості.

Реклама:

Крім того, зміни законодавства передбачають збільшення для підприємств порогу проведення тендеру на закупівлю товарів до 50 тис. грн. та робіт -- до 400 тис. грн. Також буде введено реєстр недобросовісних учасників тендеру, яких позбавлятимуть права на участь у тендері.

Економічна Правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!