Бахматюка прокуратура шукає в Росії?

Неділя, 28 січня 2007, 20:54

Генеральна прокуратура України готує звернення до Генеральної прокуратури РФ з проханням оголосити в розшук громадянина України Олега Бахматюка, повідомило джерело в правоохоронних органах, передає УНІАН з посиланням на російське видання "Дєловая газета".

Як пише видання, запит української сторони направлено генпрокуратурі РФ у зв`язку з ухилянням Бахматюка від участі в слідчих заходах, що проводяться ГПУ і УБОЗ МВС України в рамках розслідування кримінальної справи, порушеної за ч.5 ст.191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, здійснене організованою групою, в особливо великих розмірах).

За оперативними даними українських правоохоронців, Бахматюк може переховуватись від слідства в одній із східно-європейських країн, серед яких і Росія.

За інформацією українських ЗМІ, наприкінці 2006 року близькі до Бахматюка структури придбали контрольні пакети акцій "Волинь-", "Закарпат-", "Львів-", "Івано-Франківськ-", "Чернівці-" і "Чернігівгаз" у колишнього народного депутата Ігоря Єремеєва.

Реклама:

Як повідомляв УНІАН, Генпрокуратура України розслідувала кримінальну справу про привласнення 410 млн. грн. коштів ДК "Укртрансгаз" НАК "Нафтогаз України" посадовцями і акціонерами ВАТ "Івано-Франківськгаз", ВАТ "Львівгаз", ВАТ "Закарпатгаз", ВАТ "Чернівцігаз", ВАТ "Волиньгаз", ПП "Промбуддеталь", ТОВ "СБ-індустрія", ТОВ "Будпрофсервіс" і ТОВ "Станіславська торгова компанія" в листопаді 2005 – березні 2006 року.

Прокуратура Закарпатської області 7 грудня 2006 року в рамках розслідування кримінальної справи провела виїмку документів у приміщенні ВАТ "Закарпатгаз".

Бахматюк обіймав посаду заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" з 25 липня 2006 р. По 16 січня 2007 р. займався питаннями управління майном і корпоративними правами держкомпанії. З 15 листопада 2005 р. і аж до призначення заступником голови правління обіймав посаду начальника управління експертної оцінки і корпоративного фінансування "Нафтогазу України".

До призначення в НАК Бахматюк з січня 2004 р. по листопад 2005 р. працював керівником товариства ТОВ "Станіславська торгова компанія" (м. Івано-Франківськ).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!