Янукович зібрався сперечатися з єврокомісаром про вступ до ЄС

П'ятниця, 26 січня 2007, 19:50

Невід'ємною складовою європейського вибору України є розвиток всебічних, дружніх і взаємовигідних відносин з Росією, заявив прем'єр-міністр Віктор Янукович.

Про це він сказав під час виступу на інтерактивній конференції у Давосі "Куди прямує Україна", повідомляє УНІАН із посиланням на прес-службу Кабінету міністрів.

"При цьому і ми, і наші російські партнери виходимо в першу чергу з власних національних інтересів", - заявив прем'єр.

За його словами, Україна також сповнена рішучості активізувати стратегічне партнерство зі Сполученими Штатами та всією євроатлантичною спільнотою.

Реклама:

"Україна є і залишатиметься важливим і надійним партнером у боротьбі з міжнародним тероризмом", - запевнив він.

Янукович також ознайомив учасників конференції з планами на майбутнє.

"На наступні мінімум п'ять років вони достатньо амбіційні та цілком реалістичні. Ми завершили минулий рік зі зростанням економіки у 7% і маємо намір підтримувати такі ж стабільно високі темпи зростання на перспективу", - пояснив прем'єр.

На його думку, динамічний розвиток дозволить Україні у стислі терміни скоротити розрив із сусідами у економічній ефективності.

"Вірю, що Україна буде осередком стабільності, зростання і процвітання у нашому регіоні. Цьому служитиме і реалізація європейського вибору України, визначеної стратегічної мети мого уряду у галузі зовнішньої політики", - заявив Янукович.

"У цьому контексті хочу відверто зазначити, що мені незрозуміло, на чому ґрунтуються час від часу висловлювані сумніви щодо послідовності або навіть і щирості нашої політики стосовно європейського вибору", - додав він.

"Навіть у цьому форматі ми готові до дискусії з присутнім тут паном Олі Реном (комісар ЄС з питань розширення), започаткувавши відповідні переговори про вступ України до ЄС. Але ми розуміємо, що це ближчим часом з відомих причин не відбудеться. То чому не можуть зрозуміти нас?", - наголосив прем'єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!