Ураган "Кирило" коштуватиме до ?8 млрд.

Середа, 24 січня 2007, 09:42

Європейські страхові компанії почали підрахунок збитків від урагану "Кирило", що пройшов по Європі 18-19 січня. За розрахунками страховиків Allianz SE і AMB Generali Holding AG, сума збитків перевищує 1 млрд. євро, повідомляє forinsurer.com.

В аналогічну суму оцінюють втрати від урагану й члени німецької асоціації страховиків (GDV). По попередніх розрахунках Британської асоціації страховиків (ABI), ураган "Кирило" обійдеться страховим компаніям в 1,185 млрд. євро.

А аналітична компанія AIR Worldwide Corp. оцінює збитки, нанесені ураганом, на рівні в 4-8 млрд британських фунтів ($5,2-$10,4 млрд.).

Ураган "Кирило" накрив Європу 18 січня: почав з Великобританії й Німеччини, пройшов у Франції, Бельгії, Нідерландах, Австрії, Польщі, Чехії, торкнувся України й Росію. Швидкість вітру в різних країнах становила від 160 до 200 км/ч.

Реклама:

Загинули 49 чоловік, було порушено залізничне й автомобільне повідомлення між більшістю європейських міст, також були закриті аеропорти. Найбільше постраждали Великобританія й Німеччина. У Великобританії повідомляється про 13 загиблим. Влада була змушена закрити автомобільний рух на декількох мостах, призупинити морський і поромний рух у протоці Ла-Манш. Також був зупинений залізничний рух у тунелі під протокою.

По даним ABI, більше 500 тис. житлових будинків у тім або іншому ступені постраждали від сильного вітру.

У Німеччині також загинули 13 чоловік. Швидкість вітру в деяких районах країни досягала 210 км/ч. По всій країні був повністю зупинений залізничний рух, оскільки шляхи були завалені упалими деревами, уламками зруйнованих будинків і комунікацій. Як заявили представники німецької перестрахувальної групи Munich Re, "Кирило" - один з найдужчих ураганів по масштабу заподіяного збитку.

Австрія також сильно постраждала від природної катастрофи. Більше 150 тис. будинків залишилися без електрики. Влади країни вирішили скористатися коштами спеціального резервного фонду, щоб відшкодувати збитки тим громадянам, потреби яких не покриють страхові виплати.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!