Путин наказав своєму прем'єрові терміново вийти з алкогольної кризи

Вівторок, 23 січня 2007, 12:03

Президент Росії Владімір Путін направив лист прем'єр-міністрові Міхаілу Фрадкову, у якому вимагає прийняти "екстрені заходи для виправлення ситуації" на алкогольному ринку.

Уряд повинен зробити це до 1 лютого. Про це пише російська газета "Коммерсант".

Лист Путіна від 26 грудня 2006 року написано за підсумками перевірки роботи уряду, проведеної контрольним управлінням адміністрації президента. У ньому докладно перераховані всі етапи алкогольної кризи 2006 року.

У листі Путін, зокрема, розпорядився, щоб уряд підготував пропозиції з вирівнювання ставки акцизів на спирт, обмеженню роздрібного продажу алкоголю, жорсткості відповідальності за нелегальне виробництво й оборот спиртовмісної продукції.

Реклама:

Лист президента РФ став першим офіційним документом, у якому говориться про можливе обмеження роздрібної торгівлі алкоголем. Правда, мова в ньому йде лише про місця масового скупчення дітей і підлітків і прилягаючих територій, а також непристосованих для продажу цієї продукції.

На початку 2006 року були запроваджені нові акцизні марки на алкоголь, однак достатньої їхньої кількості не було надруковано, що привело до зупинки кількох заводів.

За даними Росстату, у 2006 році виробництво спирту в Росії впало майже на 30%, а лікеро-горілчаної продукції - на 10%.

Lenta.ru

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!