"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

США готові озолотити Україну

Вівторок, 23 січня 2007, 23:52

США готові надати безоплатну фінансову допомогу Україні в розмірі декількох сотень мільйонів доларів. Про це сьогодні на прес-конференції в Києві заявив віце-президент корпорації "Виклик тисячоріччя" Джон Гевко.

"Ми надамо Україні можливість звернутися до нас із пропозиціями фінансування всіх проектів, які ви порахуєте такими, що будуть сприяти стабільному економічному розвитку. Це можуть бути проекти в будь-якому спектрі, які ви виберіть. Причому, немає ні максимальної, ні мінімальної суми", - сказав він, передає кореспондент "Нового Регіону".

"Найбільша сума, що виділялася в рамках подібних програм, становить 550 млн. доларів", - нагадав Гевко й додав, що, наприклад, раніше Грузія одержала 300 млн. доларів на розвиток транспортної галузі й соціальної структури.

"Україна обрана не тому що надала допомогу США в геополітичному плані, просто разом з іншими 25 країнами вона пройшла відбір через певні 16 індикаторів", - завірив Гевко.

Реклама:

Він також пообіцяв, що "нічого Україна не винна буде США".

У свою чергу, що присутній на прес-конференції посол США в Україні Вільям Тейлор заявив, що "ця програма розроблена не заради влади, або уряду, а цілому народу. Як окремо взята програма це буде найбільша допомога з боку уряду США".

Корпорація "Виклик тисячоріччя" була створена була заснована президентом Джорджем Бушем для надання фінансової підтримки закордонним країнам, що успішно здійснюють "демократичні й ринкові" реформи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!