Зареєстровано законопроект про єдиний соціальний податок у розмірі 20%

Понеділок, 22 січня 2007, 10:25

У Верховній Раді зареєстровано проект закону про єдиний соціальний податок (регістр. №3004). Документом пропонується ввести в Україні єдиний соціальний податок і консолідувати в одному контролюючому органі виконання всіх функцій соціальних фондів, а саме: збір коштів, формування й ведення інформаційної системи відомостей про платників єдиного соціального податку, забезпечення звітності, здійснення контролю за повнотою й своєчасністю стягнення єдиного соціального податку.

Про це повідомляє www.akcyz.com.ua

Контроль за сплатою єдиного соціального податку пропонується покласти винятково на органи державної податкової служби.

У той же час, передбачено, що єдиний соціальний податок не включає й не заміняє страхові внески до Фонду соціального страхування від нещасних випадків, які платяться окремо й незалежно від єдиного соціального податку.

Реклама:

Ставку єдиного соціального податку пропонується встановити в розмірі 20% суми заробітної плати. У той же час, відповідно до законопроекту, максимальна сума доходу, у межах якої нараховуються страхові внески, повинна становити 5000 грн. Ця сума підлягає щорічній індексації, виходячи з індексу інфляції. Суб'єкти спрощених систем, які використають роботу найманих робітників, і самозайняті особи розраховують податок, виходячи з фіксованої суми (160 грн.) з розрахунку на кожного найманого працівника. Ця сума підлягає щорічній індексації, виходячи з росту номінальної середньомісячної заробітної плати в економіці України.

Автори проекту підкреслюють, що прийняття законопроекту приведе до зниження навантаження на фонд оплати праці, буде стимулювати підвищення розмірів заробітних плат і виведення частини оплати праці з тіні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!