"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Україну їдуть більше, ніж у Францію?

Понеділок, 22 січня 2007, 13:01

Україна вийшла на четверте місце у світі за кількістю мігрантів, що прибувають в країну, повідомив у понеділок провідний економіст Всесвітнього банку Алі Мансур, представляючи доповідь Світового банку "Міграція й грошові надходження від працюючих за кордоном громадян у країнах Східної Європи та колишнього Радянського Союзу".

За словами Мансура, перше місце в цьому списку займають США, друге - Росія, третє - Німеччина, четверте - Україна, п'яте - Франція, шосте - Індія, сьоме - Саудівська Аравія, восьме - Австралія, дев'яте - Казахстан, десяте - Польща.

"Внутрішня міграція в країнах з перехідною економікою в регіоні Європи й Центральної Азії, а також міграція із цих країн носять масштабний характер і, цілком ймовірно, буде й далі збільшуватися в міру зростання попиту на робочу силу серед молоді, внаслідок зниження рівня народжуваності на більшій частині території регіону", - сказав Мансур.

Він також відзначив, що Росія є основним джерелом імміграції в країни Західної Європи й Північної Америки.

Реклама:

Щодо проблеми грошових переказів, представник СБ відзначив, що вони є одним з основних результатів міграції, які негативно позначаються на приймаючій країні та позитивно - на країні, що є джерелом міграції.

Так, за оцінкою СБ, на грошові перекази мігрантів припадає понад 20% ВВП Молдавії, Боснії та Герцеговини, а також понад 10% ВВП Албанії, Вірменії та Таджикистану.

"Готових рішень для проведення ефективної міграційної політики не існує, однак одним з варіантів є сполучення тимчасової міграції й стимулів для поворотної або циклічної міграції. Завдяки циклічній міграції, мігранти могли б протягом нетривалого часу перебувати за межами батьківщини, не збільшуючи при цьому масштабу постійної міграції", - резюмував Мансур.

РИА Новости

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!