"Нафтогаз" все ще в боргах перед RosUkrEnergo?

Понеділок, 22 січня 2007, 13:53

Швейцарська компанія RosUkrEnergo заявляє про те, що НАК "Нафтогаз України" поки що не погасив перед компанією близько 50 млн. дол. відсотків за непроплачений своєчасно поставлений раніше до України газ.

Про це заявив в інтерв’ю "КоммерсантЪ-Украина" співдиректор компанії, член правління "Газпрому" Константін Чуйченко.

Чуйченко, коментуючи погашення наприкінці минулого року "Нафтогазом" понад 300 млн. дол. боргу за поставлений газ і нарахування відсотків RUE по цьому боргу, заявив, що питання по відсотках не врегульоване досі, мова йде про суму близько 50 млн. дол.

"Але ми взяли до уваги, що "Нафтогаз" перебував у непростій фінансовій ситуації на момент погашення основного тіла боргу. Тому я хочу висловити вдячність керівництву компанії, яке знайшло можливість погасити борг за рахунок кредитних коштів. Для нас це рішення було дуже своєчасним", - додав він.

Реклама:

Нагадаємо, "Нафтогаз" провів погашення основного боргу перед RosUkrEnergo за поставлений в 1-му кварталі 2006 р. природний газ, перерахувавши 1 грудня минулого року на рахунок RosUkrEnergo 306 млн. дол.

Як повідомлялося, НАК "Нафтогаз" та RosUkrEnergo продовжують консультації щодо врегулювання непередбачених витрат, які були понесені RosUkrEnergo у зв’язку з невчасними розрахунками НАК "Нафтогаз", а також термінів погашення заборгованості RosUkrEnergo перед "Нафтогазом" за послуги з транспортування і зберігання природного газу.

Нагадаємо, загальний борг "Нафтогаз" перед RosUkrEnergo станом на 1 травня 2006 р. становив 631 млн. дол. "Нафтогаз" погасив 200 млн. дол. боргу в червні 2006 р., 111 млн. дол. – в липні-жовтні 2006 р.

Компанія RosUkrEnergo, монополіст із постачання газу до України, зареєстрована в швейцарському кантоні Цуг в липні 2004 року із статутним капіталом 100 тис. франків.

Засновниками компанії були Arosgas Holding (49,9%, належить "Газпромбанку") та Raiffeisen Investment AG (номінальний утримувач 49,9% акцій RUE на користь Centragas Holding, бенефіціарами якого є українські бізнесмени Дмитро Фірташ (90%) та Іван Фурсін (10%)). 0,2% акцій RUE належить директорам компанії. На початок 2007 року прямими співвласниками RUE стали ВАТ "Газпром" і Centragas Holding AG. У 2005 році виручка від продажу газу RUE склала 4 млрд. 300 млн. дол., чистий прибуток - 741 млн. дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!