Україна заборонила ввіз м'яса з Ізраїлю і Йорданії

Понеділок, 22 січня 2007, 16:48

Державний департамент ветеринарної медицини заборонив ввіз в Україну тварин, чутливих до захворювання ящуром, а також м'яса цих тварин і продуктів його переробки з території Ізраїлю і Йорданії у зв'язку з виявленням там випадків цього захворювання, повідомляє proua.com з посиланням на "Українські новини".

У прес-службі департаменту повідомили, що після одержання офіційного повідомлення міжнародного епізоотичного бюро про те, що в цих країнах зареєстровані захворювання тварин ящуром, ветслужба з 10 січня ввела заборону на ввіз в Україну тварин, чутливих до захворювання ящуром, а також м'яса цих тварин і продуктів його переробки з Ізраїлю, а 18 січня - з Йорданії.

У прес-службі уточнили, що ввіз із території цих держав інших вантажів, підконтрольних держслужбі ветеринарної медицини, повинен здійснюватися відповідно до ветеринарних вимог у частині імпорту в Україну об'єктів державного ветеринарно-санітарного контролю й нагляду.

Як повідомлялося, на початку 2006 року ветслужба вводила заборону імпорту сільськогосподарських тварин, м'яса й продуктів його переробки із Бразилії й Аргентини у зв'язку з виявленням там ящура.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!