На Дніпропетровщині 520 тис. людей можуть залишитися без води

Понеділок, 22 січня 2007, 17:52

Більш 520 тис. жителів Дніпропетровської області залишаться без води через борги водопровідників перед енергетиками.

ВАТ "Енергетична компанія "Дніпрообленерго" прийняло рішення про відключення від енергопостачання державного міжрайонного підприємства водопровідно-каналізаційного господарства "Дніпро-Західний Донбас".

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив начальник відділу по роботі з дебіторами ВАТ "ЭК "Дніпрообленерго" Володимир Дудка.

За його словами, відключення енергопостачання буде зроблено до рівня екологічної броні.

Реклама:

З цієї причини жителі ряду міст області залишаться без води.

"Ні в школи, ні в медзаклади, ні в житлові будинки вода надходити не буде", - зазначив він.

Таке рішення Дудка пояснив тим, що державне міжрайонне підприємство водопровідно-каналізаційного господарства "Дніпро-Західний Донбас" є одним з основних неплатників "Дніпрообленерго".

Загальний борг "Дніпро-Західний Донбас" складає більше 38 млн. грн. У тому числі 10 млн. 690 тис. грн. - це борг за 2006 рік.

За словами Дудки, енергетична компанія "Дніпрообленерго" сповістила всіх мерів міст про майбутнє відключення від енергопостачання.

Також був спрямований лист у державне міжрайонне підприємство водопровідно-каналізаційного господарства "Дніпро-Західний Донбас" із проханням погасити борги хоча б за грудень місяць.

Борг за грудень місяць складає 844 тис. грн. Тільки за умови погашення боргу за грудень енергопостачання може бути відновлено.

За словами Дудки, влади міст Синельникове, Павлоград, Тернівка, Першотравенське, що потрапляють у зону відключення від енергопостачання державного міжрайонного підприємства "Дніпро-Західний Донбас", зобов'язані забезпечити водою жителів міста.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!