Мінпаливенерго має намір побудувати ТЕС у Криму

Понеділок, 22 січня 2007, 19:43

Міністерство палива та енергетики розглядає проект будівництва теплоелектростанції в Криму. Про це повідомив журналістам міністр палива та енергетики Юрій Бойко.

Зокрема, він відзначив, що будівництво теплової генерації в Криму дуже вигідно, оскільки вона буде розташовуватися поруч із родовищами природного газу на шельфі Чорного моря.

У той же час міністр спростував інформацію про те, що Мінпаливенерго розглядає проект будівництва атомної електростанції на півострові.

На думку Бойко, будівництво АЕС у Криму недоцільно, оскільки потреби енергозабезпечення півострова не перевищують 1 000 МВт.

Реклама:

Раніше Бойко заявляв, що в найближчі 4 роки потрібно збільшити виробництво електроенергії в Криму на 400 МВт і збільшити подачу електроенергії, виробленої поза півостровом.

За словами міністра, за останні 4 роки рівень споживання електроенергії в Криму зріс на 30%, тоді як у середньому по Україні цей показник становить усього 16%.

Як повідомлялося, Міністерство палива та енергетики має намір вкласти в модернізацію енергопостачальної компанії "Крименерго" 1,25 млрд. гривень до 2010 року.

proUA з посиланням на "Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!